Šarūno ŠIMKEVIČIAUS knygos „DZŪKIJOS SPAUDOS KELIAIS“ sutiktuvės

Trečiadienis, 22 spalio 2014, 18:50 | Category : naujienos
Tags :

Rugsėjis 26

Rugsėjo pabaigoje Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje įvyko istoriko, bibliofilo Šarūno Šimkevičiaus knygos „Dzūkijos spaudos keliais“ sutiktuvės. Šiame leidinyje – žinomo kolekcininko pamąstymai apie Dzūkijos spaudos aktualijas ir ypatumus. Autorius apžvelgia spaudinius nuo seniausių laikų iki 1945 metų, pateikia dalies savo rinkinių bibliografinį sąrašą. Knygoje daug informacijos apie periodinius leidinius, spaustuves ir knygų platinimą.
Leidinio „Dzūkijos spaudos keliais“ turinyje – atsakingai ir nuosekliai sukaupta bibliografinė bei iliustracinė medžiaga. Tyrinėjamas objektas – spauda Dzūkijoje nuo pat LDK laikų, kada artimiausias dzūkų kaimynas buvo Gardinas. Deramas dėmesys skiriamas Seinams ir kitoms vietovėms, kur buvo spausdinami leidiniai lietuvių ir kitomis kalbomis.

„Istorija neįsivaizduojama be spaudos istorijos, todėl ir gimė ši knyga, kuri besidomintiems padės susipažinti su Dzūkijos spaudos istorija. Šis leidinys nesulaukė paramos iš verslo atstovų ir organizacijų, tačiau prie jo išleidimo prisidėjo privatūs asmenys. Esu dėkingas už tai“, – sakė Š. Šimkevičius.

Renginyje dalyvavo Vidmantas  Staniulis – knygos leidėjas, antikvarinio knygyno Kaune savininkas, kolekcininkas, bibliofilas, Zenonas Gramackas – Alytaus kolekcininkų klubo prezidentas, Petras Zurlys – Vilniaus apskrities A. Mickevičiaus viešosios bibliotekos direktorius, Gitanas Nausėda – ekonomistas, bibliofilas, Zenonas Vasiliauskas – istorikas, Virginijus Veprauskas – kunigas ir kiti.

Vakaro metu skambėjo folkloro grupės „Daulėlio“ atliekamos dainos. Vyko knygų aukcionas, skirtas plaukikės Rūtos Meilutytės fondui paremti. Be kitų leidinių aukcione parduoti ir keli numeruoti knygos „Dzūkijos spaudos keliais“ egzemplioriai su autoriaus ir leidėjo parašais.

Nors įspūdingas renginys pasibaigė, tačiau alytiškiai istorikai ir kolekcininkai dar visą mėnesį galės tyrinėti bibliotekoje eksponuojamą senųjų leidinių parodą iš Vidmanto Staniulio knygyno rinkinių. Mielai kviečiame apsilankyti.


Fatal error: Uncaught Error: Undefined constant "similar_posts" in /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-content/themes/whiteplus/single.php:30 Stack trace: #0 /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('...') #2 /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/index.php(17): require('...') #3 {main} thrown in /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-content/themes/whiteplus/single.php on line 30