Adventinė vakaronė „Tai genelio genumai“

Trečiadienis, 22 spalio 2014, 14:14 | Category : naujienos
Tags :

thumb2_daulelis 007Liaudies kalendoriuje adventas – rimties, dvasinio apsivalymo metas, ūkinių darbų pabaiga. Prasidėjęs Šv. Andriejaus dieną, jis tęsiasi keturias savaites ir baigiasi Kalėdomis. Adventas – ne tik ramybės, bet ir paslaptingas, mistiškas laikas, kai ano pasaulio dvasios, esą, bandančios kištis į žmonių gyvenimą. Gruodžio 19 d. folkloro ansamblis „DAULĖLIO“ alytiškius pakvietė į adventinį pavakarojimą Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje. Renginyje „Tai genelio genumai“, skirtame Tarmių metams, buvo galima ne tik pasiklausyti advento dainų, bet ir padainuoti drauge, pasirokuoti dzūkiškai ar tiesiog gražiai pasibūti.

Kiekvienas renginio dalyvis į namus išsinešė šviesias ir skaidrias mintis, mat, kaip ir prieš šimtus metų, taip ir šiuolaikiniam lietuviui skaidrų džiugesį kelia saulėgrįžos artėjimas.


Fatal error: Uncaught Error: Undefined constant "similar_posts" in /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-content/themes/whiteplus/single.php:30 Stack trace: #0 /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('...') #2 /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/index.php(17): require('...') #3 {main} thrown in /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-content/themes/whiteplus/single.php on line 30