Jubiliejinė Vito ZABITOS tapybos ir grafikos paroda

Trečiadienis, 22 spalio 2014, 18:33 | Category : naujienos
Tags :

ZABITA.Birželio 12 d. visi norintieji pakviesti ateiti į Vito Zabitos tapybos ir grafikos parodos atidarymą. Šis dailininkas ir mokinių mylimas mokytojas šiemet atšventė labai rimtą asmeninį jubiliejų, kurio data artima Alytaus miesto gimtadienio šventei. Simboliška, kad jubiliejinė menininko paroda surengta miesto šventės išvakarėse.

susirinkusiai publikai Vitas  Zabita buvo pristatytas  pristatė kaip įdomus kūrėjas ir senas  bibliotekos  bičiulis. Bibliotekos erdvės svetingai apglėbia jau antrąją personalinę dailininko parodą. Pirmoji buvo surengta prieš 15 metų dar „raudondvaryje“ – Sudvajų gatvėje anksčiau buvusiose suaugusiųjų bibliotekos patalpose, menančiose ne vieną jaukų menininkų pasibuvimą. Dar tada V. Zabitos bibliotekai padovanotas paveikslas, darbuotojų švelniai pavadintas „Dievuliu“, ištvermingai ištvėrė reorganizaciją ir po persikraustymo įsikūrė jau kito pastato – „geltondvario“ – garbingiausioje vietoje. Pats autorius teigia, kad biblioteka yra puiki vieta parodyti savo kūrybą – juk čia apsilanko ir jaunas, ir senas.

Jubiliejinėje parodoje Vitas Zabita pasistengė aprėpti ir atspindėti įvairių savo gyvenimo etapų kūrybą. Seniausi darbai sukurti 1991 metais, o naujausi – šviežutėliai vos savaitės kūriniai. Į akis krinta menininko kūrybinių ieškojimų virsmas – nuo sodrių tapybos drobių iki beveik perregimų, įvairia technika atliktų grafikos darbų.


Fatal error: Uncaught Error: Undefined constant "similar_posts" in /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-content/themes/whiteplus/single.php:30 Stack trace: #0 /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-includes/template-loader.php(106): include() #1 /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-blog-header.php(19): require_once('...') #2 /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/index.php(17): require('...') #3 {main} thrown in /home/baltavarna/domains/baltavarna.lt/public_html/wp-content/themes/whiteplus/single.php on line 30